Znak obce Hustopece nad Becvou, Czech Republic
Znak obce Hustopece nad Becvou nad vchodem do zámku v Hustopecich.
Location: Olomoucký kraj, Czechia

Hustopece nad Becvou jsou mestys v okrese Prerov. Jejich katastrální území má rozlohu 24 km2 (23,94 ha). Leží v nejvýchodnejším výbežku Olomouckého kraje, na puli cesty mezi Hranicemi a Valašským Mezirícím, na pravém brehu reky Becvy

V roce 1397 se Hustopece staly mestysem, v té dobe byly majetkem pánu z Kravar, od konce 15. století do poloviny 17. století patrilo Žerotínum a v letech 1693 až 1763 náleželo Podstatským z Prusinovic. Poslední pán toho rodu, Jan Nepomuk Podstatský, který dal obnovit zdejší kostel, roku 1717 vyhorelý, dal postavit hrbitovní zed se 14 sochami. První školní budova byla v Hustopecích postavena v roce 1690. Predtím tu v 16. století (podle Vlastivedy moravské) stávala škola bratrská, která vzala za své po vypuzení Bratrí v dobe pobelohorské.

Zdroj: (visit link)
Bearer of Coat of Arms: Town