Pozdne barokní farní kostel sv. Štepána - Hrusovany nad Jevisovkou, Czech Republic
33U E 603031 N 5409686
CS: Pozdne barokní farní kostel sv. Štepána (Wikipedie) // EN: Late Baroque parish church st. Stephen
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Kostel svatého Štepána v Hrušovanech nad Jevišovkou je rímskokatolický barokní chrám vystavený v roce 1758 na míste staršího kostela podle projektu blízkého tvorbe Josefa Emanuela Fischera z Erlachu na severovýchode obce, na vyvýšenine zvané „kostelní vrch“, v blízkosti zámku. Kostel byl posvecen na svátek svatého Vavrince 10. srpna 1758. Je postaven z pálených cihel, má dva vchody, interiér je 32 m dlouhý, 10 m široký a približne 11 m vysoký, je jednolodní, lod kostela je zakoncena jednoduchou klenbou. Je chránen jako kulturní památka Ceské republiky.

EN:
St. Stephen's Church in Hrušovany Jevišovkou is the Roman Catholic Baroque church built in 1758 on the site of an older church, designed by a close formation Joseph Emanuel Fischer von Erlach in the northeast of the village, on a hill called "church hill" near the castle. The church was consecrated on the feast of St. Lawrence on August 10, 1758. It is built of brick, it has two entrances, the interior is 32 m long, 10 m wide and approximately 11 m high, is a single nave is topped with a simple vault. It is protected as a cultural monument of the Czech Republic.

Source/Zdroj: (visit link)