Sv. Florian, Sv. Roch, Sv. F. Xaversky, Sv. K. Boromejsky - Kralice na Hané, Czech Republic
Soubor barokních soch v obci Dub nad Moravou.
Location: Olomoucký kraj, Czechia

Barokní sousoší sv. Floriána, umístené na návsi je datované chronogramem do roku 1733 a postavené nákladem olomouckého dómského probošta a svetícího biskupa Otty Honoria Egkha.

Sochu sv. Floriana (visit link) , pripisovanou významnému baroknímu sochari Filipu Sattlerovi, v kruhu doplnují sochy sv. Rocha, sv. Františka Xaverského (visit link) , sv. Karla Boromejského (visit link) , sv. Rozalie (visit link) , sv. Barbory (visit link) a sv. Václava (visit link) .

Na sousoší je latinský nápis: „Sv. Floriáne, bud naším ochráncem, oroduj za nás, uchran své sverence od blesku, moru, hladu a války a zbav nás casného i vecného ohne!“ Poslední rozsáhlá rekonstrukce sousoší probehla v letech 2012 až 2014.
Associated Religion(s): Roman-catholic

Statue Location: in centre of Dub nad Moravou village