Bowling center - Blansko, Czech Republic
CS: bowling Blansko // EN: bowling center Blansko
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Bowling je halový sport, ve kterém se hrác snaží hozenou koulí srazit co možná nejvyšší pocet kuželek na konci dráhy. Hra v soucasné podobe vznikla v polovine 19. století, avšak jejího predchudce lze nalézt již ve 4. tisíciletí pred naším letopoctem. Ackoliv je hra podobná kuželkám, jsou mezi obema sporty odlišnosti. Pro hraní bowlingu je treba mít bowlingovou dráhu s deseti kuželkami, specifickou bowlingovou kouli a vhodné jsou i speciální boty. V kuželkách je na dráze jen devet kuželek a liší se i koule.

Behem bowlingové hry hází hrác v deseti kolech na kuželky a snaží se je všechny porazit. Pokud se mu to nepovede prvním hodem, má k dispozici ješte hod druhý. V prípade, že v posledním – desátém – kole shodí nejpozdeji druhým hodem kuželky všechny, hází v tomto kole ješte potretí. Za celou hru lze získat maximálne 300 bodu, pricemž se pocítají poražené kuželky a navíc, v prípade poražení všech kuželek, existují bodové bonifikace. V bowlingu se porádají turnaje, a to jak v celosvetovém merítku, tak v merítku kontinentálním ci národním. V Ceské republice se hráci závodního bowlingu sdružují v Ceské bowlingové asociaci.

Výhodou bowlingu je skutecnost, že neklade výrazné fyzické omezení na hráce, takže se v nem mohou vzájemne pomerovat jak mladší, tak i starší hráci. Díky rychlému strídání hrácu na dráze má hra napetí a spád, nebot hráci mohou vzájemne porovnávat své prubežné výsledky a aktuální bodové zisky. Jedná se o sport pohodlný a bezpecný a díky skutecnosti, že se jeho zápasy konají v krytých prostorech, i nezávislý na prípadné neprízni pocasí.

Otevírací doba
Pondelí 10:00 - 23:00
Úterý 10:00 - 23:00
Streda 10:00 - 23:00
Ctvrtek 10:00 - 23:00
Pátek 10:00 - 24:00
Sobota 10:00 - 24:00
Nedele 10:00 - 22:00

EN:
Bowling is a sport hall in which the player tries to knock a ball thrown highest possible number of pins at the end of the runway. Playing in its current form was created in the mid-19th century, but its predecessor can be found as early as the 4th millennium BC. Although it is a game similar to skittles are differences between the two sports. To play you must have bowling bowling ten bowling, bowling ball of a specific and appropriate are special shoes. The bowling is on track only nine pins and different balls.

During a bowling game player throws ten rounds of bowling and trying to beat them all. If it fails the first roll, he has more hours the next. In the event that the last - the tenth - bike sheds no later than the second roll bowling all the throws in this round a third time. For the entire game can receive a maximum of 300 points, while the count losers bowling and more, in case of defeat all the pins, there are spot bonuses. In bowling with organized tournaments, both globally and in the scale of continental or national. In the Czech Republic, players race bowling together in Czech Bowling Association.

The advantage of bowling is that it does not impose significant limitations on physical player, so it may be another measure both younger and older players. Thanks to the quick substitution of players on the track is a game of tension and momentum, as players can mutually compare their current results and current point gains. This is a sport and comfortable and safe due to the fact that the games are held in closed spaces, and is independent of any weather.

opening hours
Monday 10:00 a.m. to 11:00 p.m.