Kostel Povýšení sv. Kríže (Wiki) - Brno, Czech Republic
CS: kostel Povýšení svatého Kríže // EN: Church of the Holy Cross
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Kostel Povýšení svatého Kríže v Brne-Slatine byl postaven v roce 1947, vež kostela byla pristavena v polovine roku 1948. Vysvecení kostela se uskutecnilo 19. zárí 1948 brnenským kapitulním vikárem Josefem Kratochvílem. Z puvodní kaple a márnice vznikl presbytár, na nejž navazuje vlastní lod kostela. Jeho vnitrní prostor je 36 m dlouhý, 7,40 m široký a 5,40 m vysoký. V soucasné dobe Brno-Slatina není samostatná farnost, kostel je filiální k fare v Brne-Líšni.

EN:
Church of the Holy Cross in Brno-Slatina was built in 1947, the church tower was built in the middle of 1948. The consecration of the church took place on September 19, 1948 in Brno the chapter vicar Josef Kratochvil. Of the original chapel and mortuary was the presbytery, which is followed by the ship's own church. Its interior space is 36 m long, 7.40 m wide and 5.40 m high. Currently, Brno-Slatina is a separate parish, the church is a branch of the parish in Brno-Lisen.

Source/Zdroj: (visit link)