Buk lesni cervenolisty - Lomnice, Czech Republic
CS: Pamatny strom Buk lesni cervenolisty // EN: "Memorial tree" Buk lesni cervenolisty
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Príbeh stromu
Trísetletý buk roste v parku pred hlavním prucelím zámku v Lomnici, jehož prostory jsou v soucasné dobe sídlem školy. Památný strom údajne vysadili v dobe, kdy lomnické panství spravoval František Gabriel Serenyi. Stín buku rád využíval apatykár ze zámecké lékárny i hrabecí deti. Strom byl od prvopocátku okrasou a dominantou zámeckého parku. V jeho blízkosti roste krásný památný javor.

Detailní informace
Navrhovatel:
žáci ZŠ, Ekoporadna Tišnovsko, B. Pavlišová a A. Havran

Druh stromu:
buk lesní cervenolistý

Stárí stromu:
300 let

Obvod stromu ve 130 cm:
465 cm

Lokalita:
Jihomoravský kraj,
okres Brno - venkov,
obec Lomnice u Tišnova,
zámecký park

EN:
story tree
Three hundred beech grows in the park in front of the main facade of the chateau in Lomnice, whose premises are currently based schools. Memorial tree reportedly planted when the estate managed Lomnicke Francis Gabriel Serenyi. Beech like the shadow of the castle used apothecary pharmacy and the Count's children. The tree was from the beginning and majesty dominates the park. In its vicinity grows beautiful maple memorable.

Detail information
draftsman: