Obecní úrad Podhradní Lhota/City and Town Halls in the village Podhradni Lhota
33U E 702736 N 5477941
Obecní úrad ve vesnici Podhradní Lhota v okrese Kromeríž./ City and Town Halls in the village Podhradni Lhota in district Kromeriz.
Location: Zlínský kraj, Czechia

Obec Podhradní Lhota se nachází v okrese Kromeríž, kraj Zlínský. Leží mezi Bystricí pod Hostýnem a Valašským Mezirícím na úpatí Kelcského Javorníka, který je nejvyšším vrcholem Hostýnských vrchu. Rozprostírá se v místech, jimž pred dlouhou radou staletí vévodily dva starobylé hrady - Šaumburk (608 m n.m.) a Nový Šaumburk (530 m n.m.), nesprávne též nazývaný Zubríc. Obec má 500 obyvatel. První písemná zmínka o obci se objevuje roku 1271. Budova obecního úradu, dríve Místního národního výboru (MNV) byla zbudována v roce 1970./ Village Podhradni Lhota is located in district Kromeriz, region Zlin. The village lies between Bystrice pod Hostynem and Valasske Mezirici under Kelcsky Javornik, that is highest peak Hostynske vrchy. It stretches in places to which a long series of centuries dominated by two ancient castles - Saumburk (608 m) and Novy Saumburk (530 m above sea level), incorrectly also called Zubric. The village has 500 people. The first written mention of the village appears in the 1271. Municipal office building,formerly Mistni narodni vybor (MNV) was built in 1970.