Roman Catholic Church St Josephkerk - Lochem, The Netherlands
Location: Gelderland, Netherlands

English

This church is located at the Nieuweweg in the city Lochem. It's a Roman Catholic Church and it's called St Josephkerk. The church was build in 1958 and is in use for worship every sunday. The bell tower is a free standing tower wich it's connected with a doorway to the church.

Nederlands

Op de plaats waar nu de pastorie staat, stond vroeger het oude katholieke kerkje van Lochem. Dit kerkje aan de Kastanjelaan werd gebouwd in 1887 door freule Josephine van Dordt tot Medler. Op 3 februari 1924 vond de heroprichting plaats van de parochie Lochem, toegewijd aan St. Joseph. Tevens vond de benoeming plaats van de eerste pastoor. Heel lang, tot 1982 waren de Franciscaanse paters voorgangers in de kerk. In 1957 is men begonnen met de bouw van de huidige kerk aan de Nieuweweg en de pastorie aan de Kastanjelaan. De eerste steen is gelegd op 2 februari 1958. Er is toen een oorkonde in de muur gemetseld. Op 22 augustus 1958 is de klok in de 24 meter hoge toren gehesen. Op dinsdag 26 augustus 1958 zijn de Parochiekerk en het Hoofdaltaar geconsacreerd ter ere van de H. Joseph en zijn de relikwieën van de Heilige Martelaren Vincentius en Valentinus ingesloten. De Doopkapel en Mariakapel bevinden zich achterin de kerk. In de kerk zijn verder nog aanwezig Kruiswegstaties en een oud orgel, dat dateert uit 1959. De kerk heeft ruim 300 zitplaatsen.

Verbouwing van het kerkinterieur 1997

In 1997 heeft er een grote metamorfose in het kerkgebouw plaatsgevonden. Het priesterkoor werd verhoogd en het tabernakel verplaatst naar de zijkant. Het grote altaar werd verwijderd. Daarvoor in de plaats is een prachtig verplaatsbaar houten altaar gekomen, vervaardigd door een parochiaan. In het midden, aan de achterkant van het nieuwe altaar, bevinden zich in een loden doosje bovengenoemde relikwieën. Tegenwoordig staat de doopvont voor in de kerk op het priesterkoor. Het ‘deksel’ van de oude doopvont doet nu dienst als waterbekken voor de nieuwe doopvont. Al het liturgisch meubilair is van hetzelfde materiaal gemaakt als het altaar. Op 27 september 1998 zijn het nieuwe altaar en het liturgisch meubilair officieel in gebruik genomen. Vóór in de kerk is in oktober 2004 een nieuw orgel geplaatst.
Sinds 1 januari 2010 maakt onze geloofsgemeenschap deel uit van de nieuw opgerichte parochie HH. Twaalf Apostelen. Deze nieuwe parochie is een samenvoeging van de twaalf parochies uit het voormalige parochieverband Graafschap-Zutphen.

source: (visit link)
Type of Church: Church