Pomník vojakum Rude armady - Habrovany, Czech Republic
CS: Pomník vojákum Rudé armády // EN: Monument to the soldiers of the Red Army

Umístení:
Habrovany, u zámku

Nápis:
Poznámka:
Pomník padlých rudoarmejcu byl postaven místními obcany na návrh M. Havlícka. Podstavec tvorí kámen z místního lomu, pomník je žulový s vyrytým venováním padlým vojákum Rudé armády. Pomník byl odhalen v roce 1960 pri príležitosti 15. výrocí osvobození obce 27.4.1945) u zámku. V r. 2010 byla provedena oprava pomníku nákladem 52 360,- Kc.

EN:
location:
Habrovany, at the castle

inscription:
1945
Note:
Memorial to fallen Red Army soldiers was built by local residents on a proposal M. Havlicek. Pedestal consists of stone from a local quarry, a granite monument engraved with a dedication to fallen soldiers of the Red Army. The memorial was unveiled in 1960 to mark the 15th anniversary of the liberation of the village 04.27.1945) at the castle. V r. 2010 was repaired monument expense 52 360, - CZK.

Source/Zdroj: (visit link)
Property Permission: Public