Fachada da Acibechería - Santiago de Compostela, Spain
The facade of Acibechería is the northern facade of the Cathedral of Santiago.
Location: Galicia, Spain

[Galego]
"A nova fachada foi proxectada en estilo barroco por Lucas Ferro Caaveiro, quen comezou as obras e realizou o primeiro e segundo corpo. Con esta obra, Ferro Caaveiro buscaba uniformar a praza e darlle á fachada da Catedral o esplendor da fachada do Mosteiro de San Martiño Pinario, situado na fronte, á vez que se ampliaba o Palacio Episcopal, ó noroeste da Catedral.

Cando presenta en 1762 o proxecto do remate da fachada, o cabido non o acepta e solicita un novo proxecto a Ventura Rodríguez, proxecto que se presenta en 1765 coa recomendación de que as obras as dirixise Domingo Lois Monteagudo. Este, xunto a Clemente Fernández Sarela remataron a fachada en 1769, en estilo neoclásico, se ben conserva algúns trazos barrocos.

Lois Monteagudo modifica o segundo corpo e introduce dous medallóns coas efixies dos reis e, no centro, a estatua da Fe, obra de Xosé Gambino. E engade un terceiro corpo cun frontón central curvo sostido por atlantes e, sobre el, unha estatua de Santiago peregrino, do século XVIII, con dous reis aos seus pés en posición de oración: Afonso III e Ordoño II; son todas obras de Máximo Salazar."

From: (visit link)

[EN]
"The facade of Acibechería is the northern facade of the Cathedral of Santiago and was built by Lucas Ferro Caaveiro, replacing the previous one, that was called facade of Paradise, which had been built of the master craftsman Bernardo in 1122. It is the access to the Cathedral of the pilgrims who follow the French, English and Primitive way through the Porta Francigena."

Translated from: (visit link)