Brannvakten - Oslo, Norway
The Brannvakten [English: Fireguard] was Oslo's first fire station.

Fixed fire brigade from 1861
Architect Chr. Henrik Grosch
Listed

The following additional information is from Wikipedia:

[NORWEGIAN]"Brannvakten, Karl Johans gate 11 ved Oslo domkirke, er bygget i upusset rød tegl i nyromantisk stil i årene 1854–1856 i tilknytning til Basarene, og arkitekt for hele anlegget er Christian H. Grosch. Tårnet ble brukt til å tørke vannslangene.

Etter den store bybrannen 14. april 1858, hvor området med 40 gårder og 1000 beboere mellom Prinsens gate, Karl Johans gate, Skippergata og Kongens gate brant ned, ble det satt fortgang i å få etablert en bedre branntjeneste. Etter at byens vannforsyning var utbygget og trykkvannet kom senere samme året, flyttet det nye brannkorpset på 35 mann og en overbrannmester inn på 1860-tallet. Fram til 1902 hadde brannkorpset utkikkspunkt på døgnbasis fra domkirkens tårn."

--Wikipedia (visit link)

[ENGLISH]"Fireguard, Karl Johans gate 11 in Oslo Cathedral, built in unrendered red brick in neo-romantic style in the years 1854 - 1856 in connection with the bazaars and architect for the entire plant is Christian H. Grosch. The tower was used to dry the water hoses.

After the Great Fire 14 April 1858, where the area with 40 farms and 1,000 residents between Prinsensgate, Karl Johans gate, Skippergata and Kongens gate burned down, it was speeded up to establish a better fire service. After the city's water supply was developed and tap water came later that year, moved the new fire corps of 35 men and one of the fire champion in the 1860s. Until 1902 had firemen's lookout point on a daily basis from the cathedral tower."