Znak mestske casti Brno-Bystrc, Czech Republic
Znak mestske casti Brno-Bystrc
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

Bystrc je historická obec, mestská ctvrt a katastrální území, a od 24. listopadu 1990 pod názvem Brno-Bystrc také mestská cást statutárního mesta Brna. Rozkládá se na severozápade Brna a její rozloha 2724,16 hektaru z ní ciní vubec nejvetší mestskou cást i katastrální území Brna. Na území této mestské cásti se nachází rada brnenských rekreacních objektu – Brnenská prehrada, Zoologická zahrada Brno situovaná na Mniší hore, Údolí oddechu, rozsáhlé Podkomorské lesy s areálem Pohádky máje (vcetne Helenciny a Ríšovy studánky), hrad Veverí. Hrad Veverí stejne jako jižní cást Brnenské prehrady však puvodne soucástí Bystrce nebyly. Hrad Veverí byl dlouho soucástí katastrálního území Veverská Bítýška, zatímco jižní cást Brnenské prehrady náležela predevším do puvodního katastru obce Knínicky, prehradou zatopené.

Zdroj: (visit link)
Bearer of Coat of Arms: Town

Full name of the bearer: Brno-Bystrc

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
Na plastice Razítko

Material / Design: Wood

Blazon (heraldic description):
Ve stříbrném poli gotického štítu je červené břevno a modrá zvlněná pata o třech zaoblených vrcholech v poměru 1:2:2:2 - http://www.bystrc.cz/symboly-bystrce.html

Obvodová Brno Czech Republic