Bozena Nemcova - Blansko, Czech Republic
CS: Busta Bozena Nemcova // EN: Bust of Bozena Nemcova
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Príjmení Panklová (nebo nemecky Pankel) získala, až když si její matku Terezii Novotnou v léte roku 1820 vzal za manželku kocí Johann Pankel, puvodem z Rakouska. Barbore bylo tehdy - podle ustáleného datování - pul roku. V roce 1821 se Panklovi pristehovali do Ratiboric na panství vévodkyne Kateriny Zahánské. Tam se za nimi v roce 1825 nakrátko pristehovala i její 55letá babicka – Marie Magdaléna Novotná rozená Cudová (1770 Dobruška-Krovice – 1841 Víden) – která malou Barunku velmi ovlivnila; v dospelosti si Božena Nemcová babicku velmi zidealizovala.

Od roku 1826 do roku 1833 navštevovala Barbora Panklová školu v Ceské Skalici.

EN:
Surname Panklová (or German Pankl) got up when her mother Theresa Novotna in the summer of 1820 married the coachman Johann Pankel, originally from Austria. Barbara was at the time - by steady dating - half a year. In 1821 the Pankl immigrated to Ratiborice on the estate of Catherine Duchess of Sagan. Behind them there in 1825 briefly moved her 55years grandmother - Mary Magdalene Novotná born Cudová (1770 Dobruška-Krovice - 1841 Vienna) - that little Barunka greatly affected; in adulthood Bozena Nemcova grandmother very idealized.
From 1826 to 1833 she attended school in Panklová Barbora Ceska Skalice.

Source/Zdroj: (visit link)