Zvonice u kostela sv. Jirí - Lhotice, okres Pelhrimov, CZ
33U E 518006 N 5489691
Drevená zvonice s hranolovým zvonovým patrem. Postavena v 16. století / Wooden belfry with a prismatic bell floor. Built in the 16th century.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

Drevená zvonice, dole šestiboká, s hranolovou cástecne bednenou zvonovou cástí, byla postavena v 16. století. Strecha je stanová, presahující zvonové patro. Puvodne byla postavena pro dva zvony, pocházející z let 1544 a 1560. Pozdeji byla doplnena konstrukce pro tretí, menší zvon. Zvonice je odborníky oznacována za jedinecnou pro svoji podobu a výraz.

Wooden bell tower, down hexagonal, prismatic parts bell, was built in the 16th century. The roof of the tent, exceeding bell floor. It was originally built for two bells, dating from the years 1544 and 1560. Later, construction was completed for a third, smaller bell. The belfry is described by experts as unique in form and expression.
Address of Tower:
Lhotice, Czech republic