Kostel sv. Jakuba Vetšího - Jirice, okres Pelhrimov, CZ
33U E 522974 N 5488991
Puvodne gotický kostel, pravdepodobne dílo hute želivského kláštera z prvé poloviny 14. století / Originally a Gothic church, probably the building works of Želivského monastery from the 14th century.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

Puvodne gotický kostel, pravdepodobne dílo hute želivského kláštera z prvé poloviny 14. století. Poprvé uváden roku 1350. Prestaven ve tretí ctvrtine 18. století, pseudogotická vež z pocátku 20. století.

Originally a Gothic church, probably the work of monastery Želiv from the 14th century. First written evidence in 1350. Rebuilt in the third quarter of the 18th century, pseudo-gothic tower from the early 20th century.
Building Materials: Stone