Dekanství a kaplanka - Pelhrimov, CZ
33U E 516112 N 5475430
Barokní budova dekanství a kaplanka z poloviny 18. století / Baroque deanery and chaplain of the 18th century.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

Na míste soucasných barokních budov stával po roce 1400 gotický dvorec, chránený mestskými hradbami. Po požáru v roce 1766 byla stredoveká stavba nahrazena barokní. Prucelí pochází z konce 18. století. Ze stredoveké stavby se zachovaly stavební detaily, jako jsou portálky a kamenná ostení oken.

==============================================

Instead of the current Baroque buildings stood after 1400 Gothic court, protected by city walls. After a fire in 1766 was replaced by baroque. The facade dates from the late 18th century. From medieval buildings are preserved construction details, such as portals and stone window jambs.
Style: Baroque

Type of building (structure): Town-house