Vyšehradský tunel
33U E 458213 N 5545852
Vyšehradský Tunnel is a road tunnel in Prague routed through the Vyšehrad rock measuring only 35 meters and was built in the years 1903 to 1905 (was opened December 11, 1904)
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Vyšehradský tunel je silnicní tunel v Praze vedený skrz Vyšehradskou skálu, merí pouze 35 metru a vybudován byl v letech 1903–1905 (otevren byl 11. prosince 1904). Tunel má jeden obousmerný tubus a není krome osvetlení vybaven žádným technologickým zarízením. Tunelem prochází od roku 1910 tramvajová trat, silnicní vozidla jsou svedena na tramvajový pás. V letech 1949–1967 tunelem vedla také trolejbusová trat z Pankráce na Václavské námestí."

zdroj: (visit link)