Velký znak hlavního mesta Prahy - Nusle, Praha, CZ
So called "Great" emblem of the city of Prague.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Velký znak hlavního mesta Prahy byl poprvé vytvoren a prijat po první svetové válce. Dnešní podoba je z 21. brezna 1991.

==================================

Great emblem of the city of Prague was first developed and adopted after the First World War. Today's appearance is of 21 March 1991.
Bearer of Coat of Arms: Town

Full name of the bearer: Hlavní město Praha

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
school facade

Material / Design: Stucco

Blazon (heraldic description):
Velký znak hlavního města Prahy je tvořen červeným štítem se zlatou hradební zdí se stříbrným cimbuřím a otevřenou branou s vytaženou zlatou mříží. Z otevřené brány vystupuje stříbrné ozbrojené rámě držící stříbrný meč. Za hradbami jsou tři zlaté věže postavené z kvádrů. Počet kvádrů odpovídá počtu katastrálních území, v současnosti je jich 112. Věže mají okna a jsou zakončeny zlatým cimbuřím a střechami s makovicemi. Nad tímto štítem jsou tři zlatě korunované stříbrné přilby se zlatě-červenými přikryvadly. Z prostřední přilby vychází český zlatě korunovaný stříbrný dvouocasý lev. Z obou krajních přileb vychází svazek s 12 prapory erbovních měst nebo městských částí, které mají historický praporec. V heraldicky pravém svazku to jsou zkraje do středu prapory těchto částí: Nové Město, Hradčany, Vyšehrad, Libeň, Bubeneč, Košíře, Smíchov, Vršovice, Žižkov, Uhříněves, Horní Počernice a Zbraslav. V heraldicky levém svazku to jsou ve stejném pořadí prapory těchto částí: Staré Město, Malá Strana, Josefov, Holešovice-Bubny, Břevnov, Karlín, Nusle, Královské Vinohrady, Vysočany, Modřany, Radotín, Dubeč. Štítonoši znaku jsou dva čeští zlatě korunovaní stříbrní dvouocasí lvi stojící na lipových ratolestech. Na nich je zavěšena červená stuha s latinským heslem PRAGA CAPUT REI PUBLICAE. zdroj: wikipedie

Křesomyslova 724/2, Praha