Kostel svatého Tomáše (Brno, CZ)
33U E 617099 N 5450690
Dnešní barokní kostel byl založený ve 14. století jako augustiniánský klášter. Je zde pohrben moravský markrabe Jošt. / Baroque Church of St. Thomas was founded in 14th century as augustinian monastery. Margrave of Moravia Jobst is buried here.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

[CZ]

Kostel Zvestování Panny Marie a svatého Tomáše apoštola založil moravský markrabe Jan Jindrich na tehdejším brnenském predmestí. V roce 1645 byl pri švédském obléhání Brna znacne poškozen. V roce 1622 zapocala barokní obnova pod vedením architekta Jana Krtitele Erny. Portál prelatury je osazen sochami markrabete Jana Jindricha a jeho syna Jošta. Na hlavním oltári je obraz Zjevení Krista apoštolum od rakouského malíre Franze Antona Maulbertsche. V hrobce pred oltárem jsou uloženy ostatky již zminovaného markrabete Jošta.

Zdroj: Wikipedia