Parish Church of the Assumption of the Virgin Mary - Valašské Mezirící, Czech Republic
Parish Church of the Assumption of the Virgin Mary in Valašské Mezirící
Location: Zlínský kraj, Czechia

EN:
Parish Church of the Assumption of the Virgin Mary in Valašské Mezirící with its preserved gothic vaulting in the presbytery, renaissance tower and beautiful portal from the 16th century.

CS:
Tento rímskokatolický farní kostel byl postaven v druhé polovine 17. století, na míste drívejšího kostelíka z 13. století. K puvodní stavbe v gotickém stylu však byla v roce 1581 pristavena dodnes stojící renesancní vež. Po roce 1680 pribyla nová barokní kaple a v polovine 18. století byla barokne upravena hlavní lod.

Zdroj: (visit link)
Type of Church: Church