Starý židovský hrbitov - Old Jewish Cemetery (Praha, CZ)
33U E 458313 N 5548735
Hrbitov pochází z pocátku 15. století a sloužil až do roku 1786. Nachází se zde pres 12 000 náhrobku, ale pocet pohrbených je mnohonásobne vyšší. / Cemetery was in use from the early 15th century until 1787. There are approximately 12 000 tombstones.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

[CZ]

Presné datum založení neznáme, nejstarší náhrobek však pochází z roku 1439. Pohrbívalo se zde bez rakví a tela byla ukládána jen pár desítek centimetru pod povrch. Kvuli nedostatku místa byly staré hroby zasypávány a do nove navezené zeminy byla ukládána další tela. Údajne se zde nachází až 12 vrstev hrobu nad sebou. Proto není známý presný pocet pohrbených tel. Podle odhadu by to mohlo být až 100 000.

Mezi významné osobnosti židovské komunity, které jsou zde pohrbené patrí: Jehuda Liva ben Becalel zvaný Rabi Löw, David Gans a David Oppenheim.

Zdroj: Wikipedia