Kostel sv. Vavrince - St. Laurence's Church (Bystrice nad Pernštejnem, CZ)
33U E 591304 N 5486343
Puvodne románský kostel postavený ve 13. století. / Originally romanesque church built in 13th century.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

[CZ]

První zmínka o kostele pochází z 30. ci 40. let 13. století, kdy byla Bystrice farní osadou. Puvodne románská stavba byla pravdepodobne ve 14. století prestavena do gotického slohu. Koncem 15. století byl kostel opevnen hradbou s baštami a behem 17. století byl prestaven do dnešní barokní podoby. Dve veže v prucelí byly pristaveny v roce 1750, zvýšeny byly pri opravách po požáru v roce 1841. Vnitrní výzdoba, oltáre a kazatelna jsou v barokním a rokokovém slohu.

Zdroj: Turistický pruvodce Bystricko
Building Materials: Stone