Kaple Sv. Rodiny - Nusle, Praha, CZ
Chapel from 1755 belonged to the vineyard house Vondrácka.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Kaple z roku 1755 patrila k vinicní usedlosti Vondracka. Kaple byla priclenena k michelské farnosti. Prostredky urcené na její údržbu byly cástecne použity na výstavbu kostela sv. Ludmily na Královských Vinohradech. Roku 1908 byla kaple opravena, ale po zbytek 20. století chátrala. Na konci 60. let byla v tak dezolátním stavu, že bylo rozhodnuto o její demolici. Zbourání unikla díky tomu, že ji v roce 1970 získala pražská straokatolická farnost. Starokatolíci ji vlastními silami opravili a používají ji k bohoslužbám dodnes.

=============================================

Chapel from 1755 belonged to the vineyard house Vondrácek. The chapel was attached to Michelské parish. Funds earmarked for its maintenance were partly used for the construction of church. Ludmila in Vinohrady. In 1908 the chapel was restored, but the rest of the 20th century fell into disrepair. At the end of the 60s was in such a dilapidated state that it was decided to demolish it. Was saved thanks to the Old Catholic parish in Prague.