Prirodni zahrada na Lipove - Brno, Czech Republic
33U E 614932 N 5450255
Ukázková prírodní zahrada a školské zarízení pro environmentální vzdelávání na ulici Lipová. / Demonstration Garden and educational institution for environmental education at Lipová street.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Ukázková prírodní zahrada a školské zarízení pro environmentální vzdelávání se nachází na ulici Lipová.

Lipka byla založena v roce 1991, a to lidmi, kterí se dlouhou dobu venovali dobrovolné mimoškolní ekologické výchove. Od tohoto roku se sice trochu rozrostla, ale stále se venuje svému puvodnímu poslání: nabízí své služby lidem, kterí se zajímají o šetrnejší a odpovednejší prístup k prírode a životnímu prostredí doma i ve svete. Více informací o Lipce i její historii najdete zde.

Ukázková prírodní zahrada byla vybudována zamestnanci pracovište Lipová. Krome zahrady se mužete pokochat i krásnou funkcionalistickou vilkou, která je zázemím nejen pro vedení Lipky, ale také pro radu pedagogických pracovníku, kterí zde ucí ekologické výukové programy, vedou odpolední kroužky, porádají prímestské i pobytové tábory nebo se venují práci s prírodními materiály a remeslným kurzum.

Zdroj: (visit link)

EN:
Demonstration Garden and educational institution for environmental education is located at Lipová street.

Demonstration natural garden was built by employees of the department Lipová. In addition to the garden, you can also enjoy the beautiful functionalist villa, which serves not just for management of Lipka (environmental education institution), but also for a number of teachers who teach here environmental education programs, afterschool lead, organize suburban camps or are engaged in working with natural materials and craftsmanship courses.
Lipová 20
Brno-Pisárky