Igrexa de San Xoán de Cambeda - Vimianzo, ES
The Igrexa de San Xoán de Cambeda is the parish church of Cambeda.
Location: Galicia, Spain

[Galego]
"Nesta igrexa de Cambeda a arquitectura é de base románica, se ben a capela maior é neoclásica (fins do século XVIII ou principios do XIX), ó igual que a capela meridional, do último tercio do século XVIII. Pola súa parte, a torre-campanario é Barroca, derradeiros anos do século XVIII, e a capela do lado norte, dedicada ó Perpetuo Socorro, cúbrese cunha bóveda de crucería nervada que nos remite ó século XVI de pervivencias góticas. A sancristía encádrase dentro do clasicismo do último tercio do século XVII e destaca no conxunto, nela atópanse caprichosas figuras nas seis ménsulas que suxeitan o teito. Trátase de seres míticos ou simbólicos, de rostro humán, animais imaxinarios, etc.. Non hai relación de continuidade entre as figuras e probablemente nin sequera teñan significado simbólico conscente. Cóidase que se colocaron cunha finalidade meramente decorativa. Ten planta de salón formada por unha capela maior rectangular e unha soa nave tamén rectangular; no muro norte ábrese unha capela lateral, mentras que no muro sur sitúase a sancristía e outra capela. O presbiterio aparece cuberto con bóveda de canón de cantería de granito e un arco triunfal volteado comunícao coa nave. Arcos de medio punto dan acceso dende o interior desta última ás capelas laterais. O conxunto complétase cunha tribuna situada ós pés do edificio. O presbiterio está cuberto a catro augas e o resto do edificio a dúas. A fachada presenta unha porta de entrada adintelada dominada por unha fornela coa imaxe de San Miguel. Sobre ela, unha seteira ilumina debilmente o interior. O remate é unha sinxela cruz, xa que o campanario aparece adouado ó muro sur, sendo de grandes dimensións e de base cadrada, sobre o que se asenta o corpo de campás. O último corpo do campanario fórmao un cupulín formado por un tambor poligonal e unha cúpula bulbona que confire unha maior altura ó conxunto no que a decoración a base de pináculos é abundante. Destacan os canzorriños que sosteñen o teito da sancristía, son de estilo barroco e aparecen tamén no interior soportando o peso do teitume."
From: (visit link)

[EN]
"In this church of Cambeda architecture is based Romanesque, although the chapel is neoclassical (late eighteenth century and early nineteenth centuries), just like the chapel south, the last third of the eighteenth century. For its part, the bell tower is Baroque, the last years of the eighteenth century, and the chapel on the north side, dedicated to Perpetual Help, cover with a cross vault rib which refers to the sixteenth century Gothic survivals. The sacristy is in keeping with the classicism of the last third of the seventeenth century and highlights in the set, her are whimsical figures in the six brackets that hold the ceiling. These mythical beings or symbolic of human faces, animals imaginary, etc .. There is no relationship of continuity between the figures and probably not even conscious have symbolic meaning. Take care to be placed with a purely decorative purpose. It has an open plan consists of a rectangular chapel and a single nave also rectangular; in the north wall open a side chapel, while in the south wall of the sacristy and placed another chapel. The chancel appears covered with a barrel vault of granite blocks and a triumphal arch flipped communicates with the ship. Arches give access from the inside of the latter to the side chapels. The set is completed with a rostrum at the feet of the building. The chancel is covered to four waters and the rest of the building to two. The façade has a gateway adintelada dominated by a niche with the image of San Miguel. On it, a loophole or dimly lit interior. The finish is a simple cross, as the bell appears adouado or south wall is large and square base, on which rests the body of bells. The last body of the bell chisel cupulín formed by a drum and a polygonal dome Bulbon that confers a greater height or set in which the decoration with pinnacles is abundant. Notable canzorriños that support the ceiling of the sacristy, are Baroque and also appear inside supporting the weight of the ceiling."
Translated with the help of google from: (visit link)
Type of Church: Church