Lomnice nad Popelkou - North Bohemia, Czech Republic
Lomnice nad Popelkou Chateau.
Location: Liberecký kraj, Czechia

The originally Gothic fort was built by the Košík family at the end of the 13th century.
During the following century the fort was in the possession of the Valdštejn family; from 1397 to the Hussite wars it was owned by the Košík family again.

Today, the information and cultural center of Lomnice nad Popelkou manages and uses it for cultural, social and information activities.

=========================================================

Zámek v Lomnici nad Popelkou byl postaven v 16. století, na míste puvodní tvrze z konce 13. století. V letech 1730 - 1737 prošel barokní prestavbou a pozdeji se dockal i dalších úprav.

Jedná se o trojkrídlou, patrovou budovu, jejíž bocní krídlo prilehlé k námestí je zvýrazneno mansardovou strechou a clenitejší barokní fasádou.

V letech 2009 - 2010 prošel zámek rekonstukcí, v ríjnu 2010 byl slavnostne znovu otevren. V budove zámku sídlí Mestská knihovna a Kulturní a informacní stredisko Mesta Lomnice nad Popelkou, které je zároven provozovatelem této budovy.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact