Brewery - Kosumberk, Czech Republic
Brewery - Kosumberk.
Location: Pardubický kraj, Czechia

Kosumberk Brewery was founded probably about 1556. The brewery complex now consists of 4 separate buildings:

- Malthouse with drying hops
- Summer brewery cellar
- Brewing house
- Historically, the youngest of the building is a building cellars with a barn and a former Bottling space with loading ramp built in the year, 1869.

=========================================================

Pivovar Košumberk byl založen asi v roce 1556, tedy za panování Diviše Slavaty.

Areál pivovaru se dnes skládá ze 4 samostatných objektu:

- Sladovna se sušárnou chmele. Zadní cást sladovny zvaná též humna je starší a byla zrejme jedním z prvních objektu pivovaru. Prední vysoká cást s komínem zvaná hvozd sloužila jako sušárna sladu a byla pristavena teprve v 19. století.
- Letní sklep pivovaru, zvaný též mutr, pochází z 18. století a byl v první polovine 19. století doplnen o severní krídlo.
- Objekt varny se spilkou a obytnou cástí je zrejme nejstarší cástí pivovaru a zároven také nejcasteji prestavovanou.
- Historicky nejmladší budovou je objekt ležáckých sklepu se stodolou a prostory bývalé lahvárny s nákladovou rampou postavený v roce 1869.

Location:
Kosumberk, Czech Republic