Zámek Vyklantice - okres Pelhrimov, CZ
Baroque castle was built in 1720 by Count Joachym Harrach.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

"Barokní zámek byl postaven roku 1720 hrabetem Joachymem Harrachem. Zámek spolu s nedaleko stojícím barokním kostelem svatého Jana Nepomuckého tvorí jeden pohledový celek a je pravdepodobné, že jsou stavby dílem jednoho autora. Je prisuzován významnému architektovi italského puvodu Janu Blažejovi Santinimu. Nekterí badatelé však autorství pripisují dalšímu vynikajícímu baroknímu staviteli Kiliánu Ignáci Dientzenhoferovi. Zámek je v soukromých rukou a je neprístupný."

zdroj: (visit link)

Baroque castle was built in 1720 by Count Harrach Joachymem. The castle along with the baroque church of St. John of Nepomuk is likely work of one author. It is attributed to the significant Italian architect Jan Blazej Santini. Some researchers, however, attribute the authorship of another outstanding Baroque architect Kilian Ignaz Dientzenhofer. The castle is in private hands and is inaccessible.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact