Torres de Cereixo - Vimianzo, Spain
29T E 489652 N 4775495
The building is part of an ancient castle of the fifteenth century that the two towers are maintained and was transformed into a palace in the seventeenth century by the house of Altamira resulting in the appearance it has today.
Location: Galicia, Spain

[EN]
The Torres de Cereixo in Vimianzo that are classified as "Bien de Interés Cultural" (visit link)

"Standing over the Ria overlooking the town of Cereixo. It is located on a small peninsula with an access bridge. With its military apperance, it has two battlemented towers with a central structure joining them; cut stone walls. On the main façade, there is a blazoned shield. The total consruction is very large.
They were erected in the 17th century, as symbols of the power of the nobles who ruled the area. Over the entrance arch, we can see the family coats of arms of the Montenegro (an easily identifiable "M"), the Bermúdez (chessboard squares), the Castro de Lemos (six circular forms), the Soutomaior (horizontal bands), the Mendoza (cross-shaped design and the image of the Hail Mary), the Figueroa (fig leaves) and the Andrade (two dragon's heads). The side wall contains the emblems of the Moscoso (a wolf's head), the Carantoña (a pair of hands), the Caamaño (a pine tree) and the Guisamonde (a tower)."
From: (visit link)

[ES]
El edificio forma parte de un antiguo castillo de siglo XV del que se conserban las dos torres almenadas y fue transformado en palacio en el siglo XVII por la casa de Altamira dando como resultado el aspecto que tiene actualmente.

"En Cereixo, vila medieval pertencente ó concello de Vimianzo, podemos ollar todo un conxunto monumental ao redor das torres. Estas torres do século XVI, flanquean o corpo do edificio no que se abre unha porta, de arco semicircular, no que hai un gran escudo ovoidal rodeado de dezaoito bandeiras floriseladas. O escudo está coroado e timbrado coa M dos Montenegro. Entre os oito cuarteis pódense ver os blasóns dos Bermúdez, os dos Castro de Lemos, as faixas horizontais dos Soutomaior, as aspas e o Ave maría dos Mendoza, as follas de figueira dos Figueroa e a banda engolada en dúas cabezas de dragón dos Andrade.

Noutros 3 escudos empotrados no lateral do edificio, distínguense os emblemas dos máis antigos posuidores das torres. Entre eles vemos a cabeza de lobo dos Moscoso, as mans de Carantoña, o piñeiro dos Caamaño e a torre de Guisamonte.

Chegando as portas das torres, ademáis de admirar todo o seu entorno, atopámonos cun carballo milenario, un carballo que cobre toda a praza coa súa arboladura xigastesca, pois para abrazar o seu tronco fan falla catro persoas, outro gran monumento a protexer e a disfrutar."
From: (visit link)

"Encravado sobre a Ría domina o núcleo urbano de Cereixo. Está sobre unha pequena península con ponte de acceso.
De aspecto militar, dúas torres ameadas con corpo central uníndoas; os muros de cadeirado. Na fachada principal escudo blasonado. Forma un conxunto de grandes dimensións.
Foron levantadas no século XVII, como símbolo dos poderes nobiliarios que exerceron xurisdición nestas terras. Sobre o arco de entrada, distinguiremos os escudos dos Montenegro (un "M" facilmente identificable), os Bermúdez (cuadrículas ou casas), os Castro de Lemos (seis formas circulares ou roeis), os Soutomaior (bandas horizontais), os Mendoza (aspas e a imaxe do Ave María), os Figueroa (follas de figueira) e os Andrade (dúas cabezas de dragón). No muro lateral vemos os emblemas dos Moscoso (unha cabeza de lobo), os Carantoña (unhas mans), os Caamaño (un piñeiro) e os Guisamonde (unha torre)."
From: (visit link)

Approximate amount of time needed to fully experience the attraction: Up to 1 hour