Synagoga v Uhrínevsi - Praha, CZ
Uhrínevs Synagogue was built in the years 1847-1848 in the late Classical style.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Synagoga v Uhrínevsi je bývalá židovská modlitebna, která se nachází na hlavní ulici v Uhrínevsi, tríde Prátelství, jako c. p. 79. Byla postavena v letech 1847–1848 v pozdne klasicistním slohu jako náhrada za starší drevený svatostánek.

Prízemí stavby bylo rozdeleno na dve cásti. V jedné byl modlitební sál, v druhé byt ucitele. V patre se pak nacházel shromaždovací sál pro cleny židovské obce a školní trídy, jež byly zrušeny v roce 1896.

V synagoze se konaly bohoslužby až do druhé svetové války. Po válce pripadla budova mestu Uhrínevsi a sloužila od roku 1949 nejprve jako skladište a pozdeji byla prestavena na prádelnu. Nakonec byla v roce 1995 vrácena do užívání pražské židovské obci, která ji dnes pronajímá ke komercním úcelum jako obchod a byty."

Zdroj: (visit link)

========================================================

The synagogue was built in the years 1847-1848 in the late Classical style, replacing the older wooden sanctuary.

The ground floor of the building was divided into two parts. In one of the prayer hall, the other teacher's flat. Upstairs there found assembly hall for members of the Jewish community and school classes, which were abolished in 1896th

In the synagogue were worships until World War II. After the war it was used a as a warehouse and was later converted into a laundry room. Finally, in 1995, returned to the use of the Prague Jewish community, which she now rents it for commercial purposes