Kostel svatého Vojtecha (Dejvice) - Praha, CZ
33U E 456124 N 5550206
Seminární kostel sv. Vojtecha v Praze-Dejvicích je prostorná trojlodní bazilika postavená v letech 1925 až 1927 / Seminar church of St. Adalbert is a large three-aisled basilica built in the years 1925-1927.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Seminární kostel sv. Vojtecha v Praze-Dejvicích je prostorná trojlodní bazilika postavená v letech 1925 až 1927 podle projektu Františka Havla jako soucást areálu tehdy nove vybudovaného Arcibiskupského knežského semináre. Za druhé svetové války i behem komunistické totality nemohl kostel sloužit svému úcelu, na prelomu 70. a 80. let 20. století dokonce došlo k necitlivým a radikálním úpravám interiéru."

zdroj: (visit link)

Seminar church of St. Adalbert is a large three-aisled basilica built in the years 1925-1927, designed by Francis Havel as part of the newly built campus of the Archbishop's seminary. During the Second World War and during the communist totalitarianism church could not serve its purpose in the late 70s and 80s of the 20th century was even insensitive and radical modification of the interior.