Le Roy Parkje - Heerenveen, Netherlands
31U E 697011 N 5871344
The park is located at Europalaan and President Kennedy Lane. This park is also known as "the gardens of Le Roy" and / or "Little park Europalaan".
Location: Friesland, Netherlands

In de jaren zestig kreeg de oorspronkelijk uit Amsterdam afkomstige Le Roy van de gemeente Heerenveen een stuk plantsoen aan de Kennedylaan ter beschikking om zijn ideeën over de juiste verhouding tussen mens en natuur in praktijk te brengen. Hij verwerkte hier veel restmateriaal van stratenmakers en bouwde er stapelmuren, zonder gebruik te maken van cement. Dit moest een uitgangssituatie bieden voor de natuur om het weer te begroeien. De tegenstelling van deze tuin met de keurig aangeharkte en gemaaide gazonnetjes leverde hem de bijnaam "wilde tuinman" op.
Het ontwikkelen en realiseren van dit circa een kilometer lange park heeft in ruim 40 jaar diverse fases doorgemaakt.

Behoud en doorgroeien van dit unieke park,
Van de pioniersfase die intensief begeleid werd door Louis Le Roy (1968 - 1990), tot een fase waarin niemand zich eigenlijk meer actief in het gebied werkzaam was (1991 - 2004), tot een hernieuwde belangstelling voor dit bijzondere stuk openbaar groen sinds de ondertekening van een 100 jarige (!) contract tussen deStichting Tijd en de Gemeente Heerenveen in 2005.
De doelstelling van de Stichting Tijd is om er voor te zorgen dat de Le Roy tuin zich de komende generaties kan ontwikkelen volgens de ecokathedrale manier van werken.

Dit houd in dat er geen tijdslimiet voor het project is, dat er alleen aan wordt gewerkt door mensen die dit op vrijwillige basis doen, en dat er uitsluitend met vrije energie (dus zonder machinale hulpmiddelen) gewerkt wordt. Dit gebeurt o.a. door het stapelen van klinkers, trottoirbanden en tegels waardoor hoogteverschillen ontstaan en ruimtes waar kleine dieren zich kunnen ophouden. Doordat de mens minimaal ingrijpt, is er op de plek de afgelopen jaren een uniek microklimaat ontstaan, waar unieke planten en dieren voorkomen.Ook de toekenning in 2012 van de status "Cultuurhistorisch monument" geeft aan dat de gemeente zich wil inzetten om dit gebied op een goede manier te ontwikkelen, dat wil zeggen eindeloos in de tijd, en met hulp van omwonenden in samenwerking met de gemeente.

converted into English with translation machine

The park is located at europalaan and the Pres. kennedylaan. Popularly this park mostly as "de tuintjes van Le Roy" and/or "Europalaanparkje" referred to.

In the 1960s, was originally from Amsterdam-born Le Roy of the municipality of Heerenveen a lot parking facilities on the kennedylaan available to his ideas about the appropriate relationship between man and nature into practice. He incorporated a lot of residual material by road makers and built pile walls, without using cement. This was to provide a baseline for nature to overgrow. The contrast of this garden with the neatly raked and mowed lawn neatly earned him the nickname "Wild Gardener" on .

The development and realization of this approximately a kilometer-long park has gone through various phases in over 40 years.

Preservation and growth of this unique park;
Of the pioneers phase that intensive was tutored by Louis Le Roy (1968-1990), up to a stage where no one actually worked more actively in the area (1991-2004), up to a renewed interest in this particular piece public green since the signing of a 100 year old (!) contract between “de Stichting Tijd” and the municipality of Heerenveen in 2005.
The objective of the Foundation is time to ensure that the Le Roy garden can develop the next generation eco-cathedral according to the way you work.

This means that there is no time limit for the project is, that just being worked on by people who do this on a voluntary basis, and that only with free energy (i.e. without mechanical tools) is being worked on. This happens e.g. by stacking bricks, flagstones and tiles causing height differences and areas where small animals are able to stop. Because man intervenes, there is minimal on the spot the past few years a unique micro climate, where unique plants and animals. Also the award status in 2012 "cultural-historical monument" indicates that the municipality commitment to this area to develop in a good way, that is endless in time, and with the help of local residents in cooperation with the municipality.
Name: Le Roy parkje

Street Location: Europalaan