Šporkuv palác (Piccolominiovský, U dvou zlatých lvu) - Malá Strana, Praha, CZ
Baroque and late Baroque palace, now owned by Sisters of Mercy of St.Borromeo.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Palác vznikl barokní prestavbou renesancní novostavby z 16. století. V prubehu 17. století jej vlastnila rada šlechtických rodu, Piccolominiové, hrabata ze Saurau ci Martinicové. Rane barokní prestavba objektu pod vedením Santina de Bossiho probehla v druhé polovine 17. století, Další významné prestavby probíhaly v 18. století. Vrcholne barokní prestavba probehla v letech 1723–26 a pozdne barokní, za vlastnictví Bretfeldu, po r. 1783. V 18. století palác krátce patril Janu Karlu Šporkovi, po kterém získal své dnešní jméno. Roku 1777 byl objekt funkcne propojen se sousedním Vlašským špitálem, byla zde zrízena na tu dobu výborne vybavená porodnice. Od roku 1836 zde rovnež pusobil nalezinec a sirotcinec spolku sv. Notburgy. V roce 1852 jej získala Kongregace milosrdných sester sv. K. Boromejského. V letech 1992–1996 probehla celková rekonstrukce a v soucasné dobe palác opet užívá Kongregace milosrdných sester."

zdroj: (visit link)

The palace was rebuilt from renaissance building from the 16th century. During the 17th century it was owned by a number of noble families, Piccolomini, Earl of Saurau or Martinic. Baroque reconstruction took place from 1723 to 1726 and late Baroque, in the property Bretfelds, after r. 1783. In the 18th century palace shortly belonged to Jan Karel Špork, after which it got its present name. In 1852 it gained the Congregation of the Sisters of Mercy of St.Borromeo, who use it till today."
Style: Baroque

Type of building (structure): Town palace