Elevation Sign - Zubštejn Castle Ruin, Czech Republic. 670 m
33U E 595987 N 5487269
CS: Turistický ukazatel nadmorské výšky u zríceniny hradu Zubštejn // EN: The elevation sign near the Zubštejn castle ruin.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

CS:
Zrícenina hradu Zubštejn
Na kopci nad obcí Pivonice se rozkládá monumentální zrícenina jednoho z nejstarších hradu na Morave, založeného pány z Medlova zrejme kolem r. 1200. Jeho puvodní název byl Kámen. Již od 16. století hrad postupne chátral. Z hradu se zachovala cást obytné veže, hradního paláce a cásti hradeb.

Zdroj: ( Visit link )

EN:
Zubštejn Castle Ruin
Zubštejn was one of Moravia's oldest castles, founded by the lords of Medlov apparently around 1200. It began falling to ruin in the 16th century. The residential tower, castle palace and several parts of the walls still stand. Here you may see replicas of siege weapons.

Source: ( Visit link )
Location: Zubštejn Castle Ruin