Kajetánka - Praha 6, CZ
33U E 455183 N 5548591
Kajetánka je barokní zámek v Praze-Brevnove, puvodne dvorec, pozdeji klášter / Kajetánka is a a Baroque chateau in Prague Brevnov, originally a manor, later the monastery.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Puvodní dvorec v držení rodu Martinicu nechal roku 1666 Bernard Martinic upravit na klášter rádu theatinu, zvaných kajetánu. Koncem 18. století dal klášter prestavet tehdejší majitel Jan Hennet na malý zámek. V první ctvrtine 19. století se stává majetkem Kounicu, kterí zrizují anglickou zahradu. Ve 30. letech 20. století patrila místnímu starostovi Kolátorovi, za minulého režimu pak sloužila jako obvodní dum pionýru a mládeže. Po sametové revoluci byla navrácena rodine Kolátoru ve velice špatném stavu. Dnes luxusní residencní komplex.

source: (visit link)

==========================================================

The original homestead of Martinic family let in 1666 Bernard Martinitz to adjust to monastery of Theatines. In the late 18th century, the monastery was rebuilt by owner Jan Hennet to a small chateau. In the first quarter of the 19th century it became the property of Kounic family who established English garden. In the 30s of the 20th century belonged to the local mayor Kolátor, under the previous regime, then served as a district house pioneers and youth. After the Velvet Revolution was returned to the family Kolátor in very poor condition. Today, luxury residential complex.
Style: Baroque

Type of building (structure): Chateau or castle