Kvasiny - East Bohemia, Czech Republic
Kvasiny Chateau.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

A three winged classical chateau was built at the end of the 17th century in place of the former stronghold on the foreland above the River Belá. It is surrounded by a 10 ha park with many beautiful and rare trees. Lovecký sál (Huntsman’s Hall) serves for concerts, exhibitions and celebrations.

=========================================================

Trojkrídlý klasicistní zámek byl postaven koncem 17. století na míste bývalé tvrze na ostrohu nad rekou Belou. Zámek je obklopen desetihektarovým parkem s mnoha krásnými a vzácnými stromy. Majitelka zámku zde v roce 2012 vytvorila velmi zajímavou galerii a koncertní sál. Hlavní krídlo nyní funguje jako výstavní prostor, kde se podarilo cástecne obnovit i puvodní parkety ze 17. století. Další místností je Lovecký sál, který slouží k porádání koncertu. Obcanské sdružení Život na zámku (visit link) zde porádá ruzné akcí.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact