Svetelná fontána - Brno, Czech Republic
Svetelná fontána ve tvaru divadelní opony / Light fountain in the shape of a theater curtain
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Na ploše strechy podzemních garáží pred Janáckovým divadlem vznikla nová odpocinková zóna s vodními prvky, zejména s unikátní svetelnou fontánou ve tvaru divadelní opony.

Povrchová úprava strechy podzemních garáží byla rozdelena na dva velké celky zpevnené a ozelenené plochy. Obohacením jsou také vodní prvky, a to fontána ve tvaru divadelní opony a 10 vodních trysek, jejichž tryskající vodu je možné synchronizovat se svetelnými prvky k vytvárení ruzných obrazcu. Tyto vodní prvky však budou vždy zazimovány a závlahový systém celé plochy zabezpecen pred mrazy.

Stavební práce probíhaly od cervence 2014 a celá úprava si vyžádala financní prostredky ve výši 54,06 mil. Kc.

EN:
On the surface of the roof of underground parking in front of the Janácek Theatre, was built new relaxation zone with water features, especially with unique light fountain in the shape of a theater curtain.

Construction works started at July 2014 and whole project requested funding in the amount of 54.06 million of CZK.

Zdroj/Source: (visit link)
Feature Type: Artificial