Semtes - Central Bohemia, Czech Republic
Semtes fortress.
Location: Středočeský kraj, Czechia

EN
The square 20 m tall tower is the only part remaining of a Gothic stronghold built in the 14th century. In the 18th century there was a forge, today the tower serves as observation spot.

CZ
Tvrz v Semteši byla postavena na prelomu 14. a 15. století, pravdepodobne Petrem ze Skalice. Tvrz byla tvrorena mohutnou hranolovou veží, která byla obehnána hradbou a príkopy. Tvrz prestala sloužit jako panské sídlo už na prelomu 15. a 16. století a postupne pustla. V 18. století byla v prízemí zrízena kovárna., která zde fungovala až do roku 1950. V 19. století bylqa tvrz obklopena vesnickou zástavbou a hrady, príkopy, které ji obklopily. Prímo u tvzre byl postaven rodný dum. Dobre zachovalá a 22 m vysoká hranolová vež byla nedávno opravena a upravena na rozhlednu, ze které je nádherný výhled do okolní krajiny.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact