City Empiria (Prague)
33U E 459878 N 5544370
City Empiria is a skyscraper in Prague. It is the third tallest building in the Czech Republic at 104 meters.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Construction was started in 1975, and it was opened in 1977 as Motokov's headquarters. n 2001 ECM Real Estate Investments bought the building and reconstructed it. In 2010 ECM sold the Building for CZK 1.8 billion to Generali PPF Holding.

City Empiria (puvodne Motokov) v Praze na Pankráci je v soucasnosti (2012) tretí nejvyšší budova v Cesku. Budova stojí v bezprostredním sousedství stanice metra Pankrác na samé hranici katastru Nuslí. Byla postavena v letech 1975–1977 jako sídlo firmy PZO Motokov; v roce 2001 ji koupila spolecnost ECM Real Estate Investments a zacala s rekonstrukcí, která byla dokoncena roku 2005. Budova pritom dostala nový název "City Empiria". Budova má 27 podlaží, merí 104 metru a je vyhrazena administrative. V kvetnu 2010 spolecnost ECM budovu i s prilehlým konferencním centrem prodala.

[excerpted from Wikipedia]