Mestský znak - Horaždovice, okres Klatovy, CZ
CoA of town Horaždovice on historic gate.
Location: Plzeňský kraj, Czechia

První zmínka o Horaždovicích je z r. 1251. Mestem byly Horaždovice už pred r. 1279. Od stredoveku užívali Horaždovictí na své peceti a pak ve znaku téhož znamení s vežemi, na nich štítky Bavoru ze Strakonic, a nad nimi hvezda, puvodne šesticípá.

==================================

The first record of Horaždovice is from 1251 Since the Middle Ages used the town as CoA the same sign with towers with CoA ow Strakonic ahe Bavarians, and above them a star, originally a six-pointed.
Bearer of Coat of Arms: Town

Full name of the bearer: Město Horažďovice

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
Pražská brána.

Material / Design: Painting on plaster

Blazon (heraldic description):
Na zeleném, eventuálně damaskovaném štítě je na spodu hnědá skála, na která stojí dvě stříbrné čtyřhranné věže, každá s vysokým gotickým oknem a cimbuřím o čtyřech stínkách. Pod oknem visí na každé věži červený štítek se šikmo položenou opeřenou střelou světle hnědé barvy se stříbrnou špicí, obrácenou vzhůru k levé straně. Nahoře mezi věžemi je nad cimbuřím šesticípá zlatá hvězda svými dvěma špicemi se dotýkající cimbuří věží.

Monsignora Fořta 71, Horažďovice, okres Klatovy