Sokol Velká Chuchle - Praha, CZ
Small Sokol centre in Velká Chuchle.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Sokol Velká Chuchle byl založen v roce 1907. První verejné cvicení se konalo 8.srpna 1909 a druhé 10.srpna 1910. Jedním z prvních nácelníku byl Josef Cumrda-Cech. Po první svetové válce se sokolníci rozhodli zarídit si vlastní sokolovnu. Schuze prípravného výboru se konala 31.ríjna 1920. Protože však jednota nemela dost financních prostredku na postavení sokolovny nové, pristoupila k rekonstrukci bývalého obytného domu Josefa Czáka, který jej Sokolu venoval. Rekonstrukce byla ukoncena v listopadu 1922 a první cvicení zahájil nácelník Alois Cížek. V r.1937 zhotovily a darovaly jednote její obetavé clenky historický prapor, který byl slavnostne rozvinut u príležitosti dvacátého výrocí ustavení T.J Sokol Chuchle 20.6.1937.

==========================================

Sokol Velká Chuchle was founded in 1907, the first public exercises took place August 8, 1909 and the second on August 10 1910 One of the first chiefs was Cumrda-Josef Cech. The hall was opened in November 1922.
Currently in use by Sokol: yes

Date Built or Acquired: 01/11/1922