The monuments No. 419, 424 - Briza, Czech Republic
1866 Austro-Prussian War Memorial - the monuments No. 419, 424.
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

This is the memorial of the victim of the major battle of the Austro-Prussian war - Battle of Königgrätz.

=========================================================

Pomnik c. 419 - pomník pruské peší brigády c. 21 (1. dolnoslezský granátnický pluk c. 10 a 3. dolnoslezský peší pluk c. 50). Mohutná pískovcová skála s reliéfem pruské orlice a velkou mramorovou nápisní deskou. Práce Zdenka Ježka z Hradce Králové. Venoval spolek pro udržování hrobu a pomníku z roku 1865 v Cechách a ve Slezsku z Vratislavi roku 1908.

Pomník c. 424 - pomník všeobecného venování rakouským vojákum padlým v obci Bríza. Pískovcová skála, na níž je nasazen kríž z téhož materiálu. Práce Zdenka Ježka z Hradce Králové. Památka postavena roku 1910.
Size / Velikost: medium

Access restrictions ? / Omezeny pristup ?: no