Kaple svatého Ducha - Vlachovo Brezí, okres Prachatice, CZ
33U E 423631 N 5437299
Osmiboká barokní stavba pripomíná pred rokem 1661 / The octagonal baroque building recorded befor 1661.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

Kaple Ducha svatého je osmibokou barokní stavbou sklenutou kupolí s lucernou. Kaple se pripomíná již pred rokem 1661, upravena byla v 18. století. Ke kapli byla roku 1903 pristavena podélná lod. Oltár pochází z druhé poloviny 18. století s obrazem Seslání Ducha Svatého a s obrazem Panny Marie Svatodušské (Panny Marie Snežné) pocházejícím z Ríma z roku 1702.

========================================

Chapel of the Holy Spirit is an octagonal baroque building vaulted by dome with a lantern. The chapel was already built before the year 1661, was modified in the 18th century. The longitudinal ship was built in 1903. The altar dates from the second half of the 18th century painting of the Descent of the Holy Spirit as the image of the Virgin Mary Svatodušské (Our Lady of the Snows) originating from Rome of the 1702.