Cerná vež / Black tower - Loket, Czech Republic
Cerná vež / Black tower
Location: Karlovarský kraj, Czechia

Cerná vež

Vež patrila do areálu tzv. dolního hradu, který strežil prístup do hradu. Vstup do veže potvrzuje její obranný charakter. Nachází se totiž až v polovine její výšky. Tato památka si zachovala mnohé ze své puvodní podoby, její strecha je však mladší, barokní.

Z veže je pekný výhled na mesto a hrad, zhlédnout tu mužete i expozici loketských kuriozit. Zajímavý je obraz Mesto Loket jako Benátky – místo ulic jsou ve meste vodní kanály. Dále stojí za povšimnutí Soška Gottstaina, vládce místních hor a kamení. Mužete tu videt a zakoupit Loketský lok. Soucástí expozice je také výstava obrazu a fotografií mesta i hradu.

Black tower

Depicted tower was part of lower castle, which guarded entry to the castle. Entrance to the tower still has its defensive character. It is located up in the middle of its height. This monument still remains many of its original form, but its roof is younger, baroque. The tower offers a nice view of the city and the castle, you can see here and exposure Loket curiosities.

Zdroj/Source: (visit link)