Kostel Narození Sv. Jana Krtitele - Velký Bor, okres Klatovy, CZ
33U E 405902 N 5468625
Puvodne románský kostel, z poloviny 13. století, kolem roku 1300 prestaven rane goticky / Originally a Romanesque church from the 13th century, around 1300, rebuilt in the Gothic.
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Puvodne románský kostel, z poloviny 13. století. Kolem roku 1300 byl prestaven rane goticky. Jednolodní kostel je zakoncen petibokým presbytárem, ve kterém je krížová klenba z roku 1500. Z gotických prvku se zachovala 3 zazdená okna se zbytky trojlistých kružeb a rane gotický portál do predsíne sakristie. Lod byla barokne upravena v 18. století. Vež na severozápadní strane lodi byla zvýšená po roce 1836. Mobiliár je prevážne z 18. století, jeho nejvzácnejší soucástí je soška Madony z poloviny 15. století.

=========================================

Originally a Romanesque church from the 13th century. By 1300, it was rebuilt the Gothic. The single-nave church is finished by pentagonal presbytery, in which is the vaulting from the year 1500 Other Gothic elements include 3 bricked up windows with tracery remains and Early Gothic portal in the vestry hall. The nave was rebuiled in the Baroque style in the 18th century. The tower on the northwest side of the nave was increased after 1836 The furniture is mostly from the 18th century, the most precious part of a statue of the Madonna from the 15th century.
Building Materials: Stone