Water Tower - Benatky nad Jizerou (Delnicka), Czech Republic
Water Tower - Benatky nad Jizerou, Delnická Street
Location: Středočeský kraj, Czechia

The concrete tower has a circular floor plan.
A total of six towers of similar appearance were built in the years 1908 - 1912 in Benátky over Jizerou, Sojovice, Nový Vestec and Turice.
This is one of them.

===========================================================

Vodárenská odvzdušnovací vež se nachází na svodných rádech Káranské vodárny, kde jich bylo postaveno celkem šest (2x Benátky nad Jizerou, 2x Sojovice, Nový Vestec, Turice) a všechny jsou si velice podobné. Byly vybudovány v letech 1908 - 1912 pri stavbe nového vodovodu Káraný - Praha podle návrhu technické kanceláre firmy Kapsa a Müller, podnikatelství staveb v Praze.
Betonová vež je kruhovitého pudorysu. Vstupní dvere do veže zvýraznují hranaté sloupy zakoncené stríškou. Stupnovitá strecha veže s plechovou krytinou je zakoncena ozdobou.