Mestské muzeum v Kadani / Kadan Municipal Museum - Czech Republic
Mestské muzeum v Kadani / Kadan Municipal Museum
Location: Ústecký kraj, Czechia

Kadan Municipal Museum
Come to take a walk through the history of the Franciscan Monastery stretching back to the end of 15th century, travel to the times of the medieval town of Kadan, admire the beauty of precious stones of the Ore Mountains and other geological exhibits. Find all this and more in the Kadan Municipal Museum.

Open daily exept mondays.
Current information:
tel: +420 474 341 295

Mestské muzeum v Kadani
Nabizime vám procházku prostorami a dejinami bývalého františkánského kláštera z konce 15. století, výlet do minulosti stredoveké Kadane nebo zastavení nad geologickými sbírkami regionu a krásou krušnohorských drahokamu. A vždy se najde i neco navíc. Navštivte nás od úterý do nedele a uvidíte.

Aktuální informace: (visit link)
Theme:
Dějiny a stavební vývoj Kadaňského hradu Stálá výstava v přitažlivém prostředí prostorných středověkých sklepů využívá možnost spojit svědectví archeologického materiálu ze 13. - 18. století s obrazovými a textovými informacemi o dějinách hradu. Kolikrát přijel král na návštěvu a kde se nacházely královské síně? Kdo to byl purkrabí? Měli na hradě ve středověku lednici? Proč hrad úplně změnil svou původní podobu a která část je vlastně nejstarší a nejmladší? http://www.kultura-kadan.cz/muzeum/sekce/57/stale-expozice

Street Address:
Františkánský klášter, č. p. 474 432 01 Kadaň