Evangelický kostel sboru Ceskobratrské církve evangelické (Rovecné, CZ)
33U E 598596 N 5492633
Kostel Ceskobratrské církve evangelické postavený v roce 1898. / The Evangelical Church of Czech Brethern built in 1898.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

[CZ]

První modlitebna Ceskobratrské církve evangelické byla postavena v Rovecném už v roce 1784. V roce 1897 prestala kapacita modlitebny stacit a byla zahájena práce na novém kostele podle návrhu stavitele Jana Šíra z Nového Mesta na Morave. Za patnáct mesícu - 28.srpna 1898 byl kostel slavnostne otevren. Zatím poslední úpravy kostela byly zahájeny v roce 1989. Byl proveden náter fasády a nainstalovány nové, osvetlené hodiny.

Zdroj: Rovecné
Active Church: Yes