Hjerm Østre Kirke - Hjerm, Denmark
Den nyeste af to kirker i Hjerm Sogn --- The newest of the two churches in Hjerm Parish
Location: Denmark

Hjerm Østre Kirke ligger ca. tre kilometer nordøst for Hjerm og ca. seks kilometer sydøst for Struer. Kirken er bygget i 1904 i røde mursten med korte korsarme og tårn i vest med højt pyramidespir. Stilen er enkel, nygotisk med hvidkalkede spidsbuehvælvinger. Feldborg Kirke, som Østre Kirke dengang officielt blev kaldt, blev indviet søndag d. 11. dec. 1904.

I begyndelsen af 1990’erne besluttede det daværende menighedsråd at oprette en udsmykningskonto med henblik på kirkens forestående 100-års jubilæum i 2004. For midler fra denne konto samt en arv til samme formål, blev alterbilledet skiftet ud med et moderne kunstværk af Arne Haugen Sørensen. Senere tilføjede man værket Judaskysset til kirken, som også er af Arne Haugen Sørensen, da man mente at disse to kunstværker supplerede hinanden godt.

På kirkegården findes en moderne skulptur, som sammen med kunstværkerne inde i kirken har gjort Hjerm Østre Kirke til en moderne og spændende kirke.

Hjerm Østre Kirke is located about three kilometers northeast of Hjerm and about six kilometers southeast of Struer. The church was built in 1904 in red brick with short transepts and the west tower with a high pyramid spire. The style is simple, neo-Gothic with whitewashed pointed arch vaults. The church was consecrated on Sunday 11th December, 1904.

In the early 1990s, the parish councils created a decor account with the church's upcoming 100th anniversary in mind. Funds from this account, as well as a legacy dedicated the same purpose, was used to replace the altarpiece with a modern work of art by Arne Haugen Sørensen. Later, the work Judas Kiss, by the same artist was added to to the church, because it was felt that these two works complemented each other well.

At the cemetery is a modern sculpture, which, along with the works of art inside the church has made Hjerm Østre Kirke a modern and exciting church.

Active Church: Yes

School on property: No