CoA of Liechtenstein - Ceský Krumlov, Czech Republic
33U E 449790 N 5406858
CS: Erb Liechtenštejnu v areálu zámku Ceský Krumlov // EN: CoA of Liechtenstein family in the Ceský Krumlov Castle Complex
Location: Jihočeský kraj, Czechia

CS:
Erb Marie Terezie, rozené z Liechtensteinu - manželky Josefa Adama ze Schwarzenberku, druhého Schwarzenberka na ceskokrumlovském zámku po svém otci Adamu Františkovi, který ho v roce 1719 zdedil po Eggenbercích. Erb je umísten na zbytcích opevnení z pocátku 17. století. Štít s erbem je terakotový a na svém míste stojí od roku 1743.

... (správne Liechtensteinové) panující ve stejnojmenném státe mezi Rakouskem a Švýcarskem pochází puvodne ze štýrsko-dolnorakouského pomezí a patrí mezi nejstarší šlechtické rodiny ve Strední Evrope. Okolo roku 1136 byl poprvé zmínen Hugo z Lichtenštejna jako nositel tohoto jména. Rodina dnes cítá pres stovku clenu, z nichž jen cást žije v Lichtenštejnském knížectví. Soucasným knížetem a hlavou rodu je Hans Adam II.

Zdroj: ( Visit link )

EN:
CoA of Marie Therese, born of Liechtenstein - wife of Joseph Adam zu Schwarzenberg Schwarzenberg second at the Ceský Krumlov Castle from his father, Adam Francis, who had in 1719 inherited the Eggenbergs. Erb is located on the remains of fortifications from the early 17th century. The shield with the coat of arms is terracotta and in its place stands since 1743rd.

... (Correctly Liechtenstein) prevailing in the same states between Austria and Switzerland, is originally from Styria-Lower Austria border and one of the oldest aristocratic families in Central Europe. Around 1136 it was first mentioned Hugo of Liechtenstein as the bearer of this name. The family today has over one hundred members, of which only a part of living in the Principality of Liechtenstein. Prince and the current head of the family is Hans Adam II.

Source: ( Visit link )
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Liechtenštejnové

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
před medvědím příkopem // before the bear moat

Material / Design: Stone

Blazon (heraldic description):
Původně měli zlatočerveně dělený štít, v 16. století se objevuje čtvrcený erb s polepšením, od roku 1709 je znak totožný se znakem jejich knížectví. Srdeční štítek je shodný s původním erbem, v prvním poli má slezskou orlici, v druhém zelenou routovou korunu pokosem na zlatých a černých průzích, ve třetím poli znak Opavska, ve špici krnovský lovčí roh, ve čtvrtém poli harpyji (orla s dívčí hlavou), což je symbolem Východního Fríska.

Státní hrad a zámek Český Krumlov Zámek 59 381 01 Český Krumlov